Hvis man kigger sig rundt i gadebilledet, så er det helt tydeligt, at korte gummistøvler er vildt trendy. Når det regner, så er næsten alle de gummistøvler man ser inde i byerne korte gummistøvler. De er altså utroligt populære, og det virker til at være en trend, der bare vokser og vokser. Det store spørgsmål er selvfølgeligt hvorfor det pludseligt er populært, med korte gummistøvler. Det er trods alt en relativt ny opfindelse. Jeg har valgt at komme min nysgerrighed til livs, ved at undersøge sagerne.

Det første jeg fandt ud af var, at jeg havde helt ret: korte gummistøvler er noget nyt. Vi behøver nemlig kun at skrue tiden nogle år tilbage, før gummistøvler altid var lange. Det var de af en meget simpel grund: gummistøvler var praktisk påklædning. Det var noget man tog på, for at løse et problem. Når det regner meget, så bliver ens sko våde, og efter få minutter trænger vandet ind til ens tæer. Ingen har lyst til at have våde tæer, så det er et problem. Gummistøvler er den helt simple løsning til det problem. Når man tager et par gummistøvler på, så er ens fodtøj fuldstændigt vandtæt, og dermed forbliver ens fødder tørre. Hvorfor var gummistøvlerne lange? Jamen det var da meget simpelt: når det regner meget, så dannes der typisk også vandpytter. De kan nogle gange være meget dybe. Hvis du træder ned i en vandpyt, så er det praktisk, at dine gummistøvler er så lange, at det ikke giver problemer. Det er samtidig et design der slår flere fluer med ét smæk. På en solskinsdag kan en lystfisker eksempelvis finde på, at bevæge sig ud i vandet, for at få længere rækkevidde på kastet med fiskestangen. Her er længden på gummistøvlerne en måde, at komme så langt ud i vandet som muligt på. Den traditionelle gummistøvle var altså en praktisk løsning på en række praktiske problemer. Den mest effektive løsning var en lang gummistøvle.

Mange bymennesker undgik dog de lange gummistøvler, da de ikke var specielt pæne at se på. Det var dog problematisk, da det jo også regner i byerne: og man derfor fik våde fødder. Så man måtte vælge: grimme lange gummistøvler, eller våde fødder?

Men så fik designerne endeligt øjnene op for, at dette var et falsk dilemma. Hvorfor ikke bare producere nogle lækre korte gummistøvler, med et moderne design, der egnede sig til hverdagsbrug? Hvis man primært går rundt inde i byen, kan undgå de værste vandpytter, og ikke har planer om at fiske, så dækker de korte gummistøvler jo alle ens praktiske behov! Det har ført til, at vi i dag har nogle virkeligt lækre designer-gummistøvler, som har taget Danmark med storm. De korte gummistøvler vinder frem over hele landet, og det giver god mening: det er en praktisk løsning, der tager højde for tidens trend og mode!