Da Ford lancerede den første Kuga-model tilbage i 2008 var jeg meget spændt. Det virkede som den helt perfekte bil til mine behov! En kompakt SUV crossover med mulighed for firhjulstræk ville være utroligt praktisk. Jeg har nemlig en meget aktiv familie, der ofte tager på eventyr. Alle mine børn er spejdere, og vi tager dem også selv med på friluftsture. Vi skal altså have okay med plads, og samtidig have en bil, der kan holde til at køre på noget rimeligt udfordrende terræn.

Den første Kuga model var dog en skuffelse for mig. Alt lød godt på papiret, men da jeg tog en prøvetur måtte jeg konkludere, at bilen ikke var for mig. Ford havde af en eller anden grund også besluttet sig for, at det her skulle være en topklasse bil – og prisen var derefter. Jeg kunne altså ikke retfærdiggøre at betale så høj en pris, for en bil, der var en skuffende oplevelse for mig.

Da den næste generation kom, gav jeg Ford endnu en chance. Der var nogen tydelige forbedringer, og prisen var blevet mere realistisk. Det føltes dog stadig ikke helt rigtigt. Det er svært for mig at sætte ord på, hvad der var i vejen: men jeg lytter til min mavefornemmelse. Den anden generation af Kuga’en sprang jeg altså også over.

Men tredje gang er lykkens gang, som man siger. Den tredje generation af Ford kuga er endelig kommet på banen, og den skuffer absolut ikke! Det er helt tydeligt, at Ford har fået feedback på deres to tidligere modeller, og har lyttet til, hvad folk har haft at sige. Det virker også til, at Ford endelig har fået det samme indtryk af bilen, som jeg hele tiden har haft. Den nye Ford Kuga bliver ikke længere præsenteret som en top-klasse model, og prisen er derfor også tilsvarende lavere. 

Den nye Ford Kuga har alt hvad jeg efterspørger i en bil. Den SUV-inspirerede bil har godt med plads, men uden at fylde for meget på vejene. Den har mulighed for firhjulstræk, så man kan komme frem, også selvom man er langt ude i skoven. Når man kører i byen er det muligt at skifte til, at der kun er træk på forhjulene. Det gør bilen noget lettere at have med at gøre i byerne, og sparer sikkert også en del brændstof. Ford Kuga har en god mængde opbevaringsplads, og der er plads til alle, selvom der er tale om en kompakt bil.

Der er tale om en bil, hvor det praktiske er den primære prioritet. Alt teknologi i bilen tjener altså et tydeligt formål, og man har også sørget for, at sikkerheden er i top. Ford har altså virkeligt fået finpudset idéen om, hvad Ford Kuga skal være. Det betyder, at jeg nu er klar til, at skifte bil!