Når man går den kolde vinter i møde, er der ikke noget der varmer på helt samme måde, som en god dunjakke. Det er da også grunden til, at dunjakkerne har været populære, nærmest lige siden de første gang blev lanceret. Mode og stil ændrer sig selvfølgeligt med tiden, men når noget er virkeligt praktisk, så plejer det at få lov at blive. Det er primært designs, farver og mønstre der går af og på mode: de helt essentielle dele af tøjet, får lov til at blive, så længe de tjener et formål. Da der endnu ikke er kommet noget til, der varmer på samme dejlige måde som en dunjakke, så er den altså stadig top-moderne.

Der findes dog mange forskellige typer dunjakker på markedet, og der er stor forskel på kvaliteten. Hvis man har besluttet sig for at anskaffe sig en dunjakke, så er det sandsynligvis fordi, man har brug for den. Man regner altså med, at skulle i kontakt med koldt vejr, i længere tid ad gangen. Her er dunjakken selvfølgeligt et rigtigt godt valg: den vejer forholdsvist lidt, ser rigtig lækker ud, og holder godt på varmen. Men hvilken af de mange forskellige dunjakker skal du vælge?

Som udgangspunkt bør man selvfølgeligt vælge den jakke, der bedst dækker ens behov. Her er det dog vigtigt, at man husker at tænke både kortsigtet og langsigtet. På den korte bane, så vil du bare gerne kunne komme igennem den kommende vinter, uden at fryse helt vildt. Det behov kan stort set alle dunjakker på markedet dække uden problemer. Selv de billigste dunjakker kan typisk holde kulden ude i en enkelt sæson. Men er det virkeligt det eneste, som du har brug for? Hvad er din plan for vinteren næste år, og de mange vintre efter den? Her har du sandsynligvis de samme behov, som du har for den kommende vinter. Så hvorfor ikke gøre det til et krav, at den dunjakke du køber, skal være af god kvalitet? Dunjakker af høj kvalitet er nemlig ikke bare mere behagelige og varme. De holder typisk også langt bedre. Med en billig dunjakke kan du godt forvente at skulle erstatte den cirka hvert andet år. Men med en dunjakke af høj kvalitet kan din jakke let ske at holde i 10 år.

Det er selvfølgeligt kun praktisk, at en dunjakke holder i 10 år, hvis den har et tidløst design. En flot designet dunjakke holder sig nemlig også moderigtig de næste 10 år: og så kan du jo gå med den vinter efter vinter. For at finde en flot dunjakke af høj kvalitet, vil jeg anbefale at du kigger efter dem, der er produceret af moncler. De har nemlig produceret dunovertøj siden 1950’erne, og de har gjort det så godt, at de stadig er et stort og anerkendt mærke i dag.