Jeg tror ikke der findes noget som helst andet legetøj derude, der er ligeså populært som Lego. Det kommer måske bag på dig, hvis du aldrig selv har leget særligt meget med Lego. På overfladen virker det jo rimeligt vanvittigt, at nogen farvede klodser kan være det bedste legetøj der findes. Men så snart man sætter sig, og leger med Lego-klodserne, så får man et nyt perspektiv på tingene. Det er nemlig ikke klodserne i sig selv, der er så fantastisk. Det er det man kan skabe med Lego. Hver enkelt klods er særligt designet til, at kunne bruges på et hav af forskellige måder. Det betyder i praksis, at hver enkelt Lego klods er noget nær så simpel som muligt, og derfor kan bruges til alt imellem himmel og jord. Det er altså kun fantasien der sætter grænser for, hvad man kan bygge ud af Lego. Det er i det faktum, at man finder hemmeligheden bag Lego’s store succes. Det er en form for legetøj, der giver barnet ubegrænsede muligheder for at udfolde sig. Kreativitet er en fast del af det, at lege, men mange typer legetøj kan spænde men for kreativiteten. Hvis du har en action-figur i soldater-tøj, så virker det underligt, at lade vedkommende være en del af et te-selskab eller lignende. Der er intet i vejen for, at barnet kan gøre det – men efterhånden som det får en forståelse for verden, så undlader det naturligt at bryde ”reglerne”. Soldater i uniform er i krig, og de har ikke tid til at drikke te med prinsessen.

Der er ikke noget galt med legetøj, der har den slags implicitte begrænsninger. Det er kun et problem, hvis man ikke ogsåhar legetøj, der giver uendelige muligheder. Jeg mener derfor, at alle børn bør eje mindst ét sæt Lego. Og jo mere Lego de har, jo bedre: flere klodser giver nemlig flere muligheder.

Det kan dog godt blive dyrt, at købe så meget Lego. Derfor er jeg blevet rigtigt god til, at finde smarte måder, at købe Lego billigt på. Da Lego ikke har en udløbsdato køber jeg altid stort ind af det. Hvis jeg ikke selv vil bruge det i min samling, jamen så er Lego jo en perfekt gave. Jeg køber derfor stadig Lego hver gang jeg ser et godt tilbud.

Det første sted du bør kigge efter billigt Lego er i genbrugsbutikkerne. Lego er virkeligt hårdført, og det går ikke rigtigt i stykker. Hvis nogen har valgt at sende Lego til genbrug, så kan du altså spare rigtigt mange penge på noget Lego, der ikke fejler noget!

Derudover handler det om, at finde de gode tilbud. Jeg er stor-indkøber af black friday lego: hver gang vi nærmer os November, ser jeg frem til, at købe det nyeste Lego til de laveste priser. På de andre dage kan du bare tjekke tilbuds-katalogerne for de forskellige butikker. Lego er en populære vare, så der kommer tilbud med jævne mellemrum.