De fleste fitness-folk går mest op i at hjælpe dem, der er overvægtige. Det er måske også fair nok: vi har trods alt et voksende problem med overvægt herhjemme. Når mange mennesker døjer med, at de vejer for meget, så er det da kun godt, at folk melder sig på banen med løsninger.

Problemet er bare, at den store fokus på overvægt ofte gør, at folk i den modsatte kategori bliver oversete eller ignoreret. Der er mange danske der døjer med undervægt: og det kan også være problematisk. Hvis man er meget undervægtig, så kan det faktisk være direkte farligt for ens helbred. Vores kroppe har brug for, at kunne tære på noget fedt i ny og næ. Selv i mindre alvorlige tilfælde, kan det godt være enormt frustrerende, at være undervægtig. Det gør det eksempelvis rigtigt svært, at bygge muskler igennem træning. Der skal typisk være et flot kalorie-overskud til stede, før kroppen har lyst til at opbygge mere muskelmasse.

Folk der kæmper med undervægt har det mindst ligeså hårdt, som dem der kæmper med overvægt. Det skal man huske på, før man himler med øjnene, og siger at de da bare kan ændre den måde de spiser på. Det er let at sige, når man ikke har noget problem med, at gå op og ned i vægt. De fleste normalvægtige har kroppe, der forholdsvist let tager kilo af og på. Men sådan er det altså ikke alle mennesker der er indrettet.

Der er nogen overvægtige mennesker, der føler konstant sult – uanset hvor meget de har spist. Hvis man hele tiden føler sig sulten, så er det altså svært, at begrænse sit kalorie-indtag. På samme måde er der undervægtige mennesker, der nærmest ikke har nogen appetit. Efter bare et par bidder kan de altså ske at føle sig helt og aldeles mætte. De kan altså ikke ”bare” spise mindre, eller mere, mad. Deres fornemmelse af sult, og andre ting, er ude af balance. De har derfor en udfordring, som den typisk normalvægtige ikke døjer med.

Der er masser af mennesker derude, med gode råd til de overvægtige. De undervægtige har dog en tendens til at blive oversete. Det synes jeg ikke er fair, og jeg vil derfor gerne dele et par tricks om, hvordan man tager mere på.

Det første trick er, at drikke kakao to til tre gange om dagen. Du indtager væske alligevel: så hvorfor ikke indtage noget, der er fyldt med kalorier? Det næste trick er, at anskaffe dig noget Weight gainer. Det fungerer lidt ligesom proteinpulver: du kan tilsætte det til drikke eller opskrifter. Hvis du smider noget Weight gainer i din kop med kakao, så er det en ren kalorie-bombe! Du kan også med fordel tilsætte det til en kage-opskrift eller en skål havregryn.